Profesionnele VoetZorg

U bent hier : Home/Prestaties/Profesionnele Voetzorg
Lees ook : In twee wordenVerloop van de RaadplegingWie is betroffen ?

In twee woorden

De Podologische voetzorg maakt het mogelijk om de huids en nagels onrust van de voeten te behandelen, door de pijnen te verlichten en door de eerste oorzaak van de klachten te proberen te beogen. Een behandeling is opgesteld om récidives (voorgestelde nagels, hoorn, voetschimmel, besmetting…) te vermijderen. De zorgen van de Chiropodist worden eveneens door INAMI erkend en 2X/an voor de patiënten terugbetaald die een diabetisch paspoort bezitten. De chiropodist zal nooit als pédicure beschouwd worden doend zorgen van esthetica.

Verloop van de Raadpleging

 

voorzien

30 tot 50min van consultatie voorzien.

Verloop van de Raadpleging

De Raadpleging in Podologie, voor een voetzorg kan inbegrepen :

Een Diepgaande anamnese

Antecedenten Eventueee aanvulende onderzoeken Type en karakter van de pijn

Schoenen Advis

Kwaliteit van dagelijkseschoenen Kwaliteit van de sportschoenen Uitleg over slijtage van de schoenen

Klachten Behandeling

De behandeling van de klachten omvat – Snijden van de nagels aan het vierkant, – Terugtrekking van de péri-unguéaux voren – Uitsnijding van de hyperkeratosis, – Behandeling van de voorgestelde nagel – Behandeling van de voetschimmel (huid en nagel) -… Eveneens genoemd, instrumentale behandeling, wordt hij met instrumenten schoongemaakt en gesteriliseerd tussen elke patiënt verwezenlijkt.

Preventieve en Behoude Adviezen

Adviezen van hygiëne, van snijden van nagel, schoenen, van sokken,… worden aan elke patiënt gegeven. Het is absoluut noodzakelijk om streng te zijn in het dagelijkse beleid van zijn voeten als wij de snelle behandeling en zonder récidive willen.

Een onderzoek van de oorzaak

Indien mogelijk beogen wij de klacht en proberen het te behandelen door verschillende maatregelen.

Discrete Apparatuur

Correctible Orthoplastie

Silicone dat op maatregel van de voet wordt gevormd, die het mogelijk maakt om een gewrichtsafwijking te corrigeren als zij herleidbaar is: Hallux Valgus , Clinodactylie, Klauwen van de tenen, Overlapping van teen, …

Protective Orthoplastie

Silicone op maatregel die het mogelijk maakt om de pijnen te beschermen die door de wrijvingen in de schoen worden veroorzaakt.

Orthonyxie

Haak, attelle die het mogelijk maken om de nagel te herstellen die een verdorven kromming heeft en die de stoffen beschadigt die, zoals de huid, aan de voren en het unguéal bed grenzen.

Onychoplastie

Gedeeltelijke of totale wederopbouw van de nagel om de gevolgen van een afwezigheid van nagel te beperken. De gedeeltelijke of totale afwezigheid van een nagel kan een voorgestelde nagel veroorzaken (zij en zelfs voorafgaand)

Functionele Zolen op maat

Uitvoeren van een aanvullend biomechanisch onderzoek om de plantaires oorzaken van hyperkeratosis, clinodactylie, of Hallux Valgus te beogen (lire la suite…)

Wie is betroffen ?

Kinderen en Adolescenten

Clinodactylie (overlapping van de tenen of tenen in windstoot) wordt vaak bij de kinderen beneden leeftijd ontmoet. Zij is te wijten aan een haven van te kleine of te nauwe schoenen en veroorzaakt onbuigzame afwijkingen als zij niet op tijd zijn genomen. Gedurende de groei, is het frequent ingegroeide nagels terug te vinden die door slecht snijden van nagel of door scheiding van een ungueale deel worden voorgesteld. Kindjes beklagen zich niet zo gemakelijk, zullen de kinderen op het laatste moment wachten om hun pijn aan te duiden. Het is belangrijk om te weten dat de verrichting van voorgestelde nagel niet verplicht maar een behoudende behandeling het mogelijk maakt is om de besmetting af te schaffen volkomen en om het geheel van zijn nagel zonder invasif behandeling te behouden. De gewrichtsklachten kunnen eveneens het onderwerp van bijzondere aandacht zijn. Hallux Valgus bijvoorbeeld, dat hij erfelijk of niet is, kan door een orthoplastie correctie of door een paar functionele zolen opgelost worden

Volwassenen

De huidige vennootschap legt ons op om gesloten en zelfs elegante schoenen te dragen. De voeten van de mannen misschien minder dan die van de vrouwen lijden vaak aan het eind van de dag wanneer het niet de hele dag is Verschillende klachten wachten ons op als wij geen zorg van onze voeten nemen: – Voetschimmel, hoorn, voorgestelde nagel, hallux valgus, quintus varus, eksteroog, klauw van teen, wrat,… Het is tijd om onze voeten te nemen in handen.

Sportlieden

De sportman, hebben wij het tevoren vermeld, een overbelasting op elk moment bij zijn sport opgeslagen. Het is dus meer dan frequent een onrust van de huid (hoorn, eeltplek,…) te ontmoeten nagels (hématome onder unguéal, hoorn onder unguéal, voorgestelde nagel,…)

Vijfenzestig-plusser

Met de leeftijd, vervormen onze scharnieren zijn, wijken zich af, plantaire capiton heeft de neiging om volledig te verdwijnen. De wrijvingen, te wijten aan al deze afwijkingen en verlies van capiton, veroorzaken hyperkeratosis die zich onophoudelijk vernieuwen. Voor bepaalde personen, is de zorg een gewone maandelijkse behandeling geworden. Het is wenselijk om te weten dat de personen van meer dan 60 jaar in het algemeen van terugbetaling voor de zorgen van podologie bij hun verzekering genieten

Riziko’s Patiënten

De diabetespatiënten, neuropatische patiënten en andere riskante patiënten, kunnen onder meer lijden: – hyperalgie (hypergevoeligheid) die ondraaglijke pijnen veroorzaaken – hypoalgies (afwezigheid van de pijn – vergezeld van gedeeltelijke of totale afwezigheid van gevoeligheid) die ulceres van elk soort aan alle drukse punt veroorzaken, die conflicten met de schoen creëren en bij het verloop.

(lire la suite…)

Autres prestations

Analyse biomécanique. Contrôle de fonctionnement. Réflexologie.

Andere prestaties

Biomechanische Onderzoek
Plantaire Reflexologie

Comments are closed.